Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(22)
Forma i typ
Książki
(22)
Proza
(9)
Publikacje popularnonaukowe
(4)
Albumy i książki artystyczne
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(53)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
(19)
Filia Dziecięca (ul. Kapitulna 22a)
(2)
Filia nr 1 (ul. Grodzka 2f)
(4)
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
(5)
Filia nr 3 (ul. Toruńska 87)
(4)
Filia nr 6 (ul. Żytnia 66/68)
(4)
Filia nr 9 (ul. Sielska 6)
(4)
Filia nr 10 (ul. Kościelna 2)
(4)
Filia nr 11 (ul. Łęgska 28)
(7)
Strefa Dziecka (ul. Warszawska 11/13)
(1)
Autor
Borkowska Hanna
(20)
Lewis John Wesley
(3)
Monaldi Rita (1966- )
(3)
Sorti Francesco (1964- )
(3)
Nicosia Fiorella
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Bester Jagoda
(1)
Bianco David
(1)
Bocelli Andrea (1958- )
(1)
Borkowska Urszula (1950- )
(1)
Bąk-Sosnowska Monika
(1)
Cerutti Roberta
(1)
Chini Matteo
(1)
Crispino Enrica
(1)
Giammarresi Gisella
(1)
Girardi Monica
(1)
Jastrzębska-Mierzyńska Marta
(1)
Jurczuk Małgorzata
(1)
Kiełczewska Barbara
(1)
Krystek-Borkowska Beata (1968- )
(1)
Lauro Michele
(1)
Limentani Virdis Caterina (1940-2018)
(1)
Maciorkowska Elżbieta
(1)
Melani Atto (1626-1714)
(1)
Murgia Michela (1972- )
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Ożogowska Hanna (1904-1995)
(1)
Papa Rodolfo
(1)
Pietrogiovanna Mari
(1)
Rapelli Paola
(1)
Roszko-Kirpsza Izabela
(1)
Smarkusz-Zarzecka Joanna
(1)
Stefańska Ewa (1961- )
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Tartuferi Angelo
(1)
Wasiluk Diana
(1)
Witczak-Sawczuk Katarzyna
(1)
Zakrzewska Magdalena
(1)
Łozińska Tamara (1959-2021)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(11)
Okres powstania dzieła
2001-
(11)
1901-2000
(3)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Odbiorca
9-13 lat
(2)
Młodzież
(2)
14-17 lat
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Lekarze
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura włoska
(8)
Temat
Artyści
(4)
Malarstwo włoskie
(4)
Atto Melani (postać fikcyjna)
(3)
Malarze włoscy
(3)
Malarstwo francuskie
(2)
Malarze francuscy
(2)
Monet, Claude (1840-1926)
(2)
Spisek
(2)
Barok
(1)
Bocelli, Andrea (1958- )
(1)
Bruegel, Pieter (ca 1528-1569)
(1)
Caravaggio, Michelangelo Merisi da (1571-1610)
(1)
Choroby zakaźne ludzi
(1)
Dietetyka
(1)
Fałszerstwo dokumentów
(1)
Gauguin, Paul (1848-1903)
(1)
Giotto di Bondone (ca 1266-1337)
(1)
Historia XV wieku
(1)
Historia średniowiecza
(1)
Impresjonizm
(1)
Klimt, Gustav (1862-1918)
(1)
Konflikt międzynarodowy
(1)
Konklawe
(1)
Leonardo da Vinci (1452-1519)
(1)
Malarstwo
(1)
Malarstwo europejskie
(1)
Malarstwo sakralne
(1)
Malarze niderlandzcy
(1)
Miłość
(1)
Muzycy włoscy
(1)
Polityka
(1)
Raffaello Sanzio (1483-1520)
(1)
Sztuka
(1)
Wojna Ligi Świętej z Turcją (1683-1699)
(1)
Wynalazcy i odkrywcy
(1)
Śpiewacy włoscy
(1)
Żywienie chorych
(1)
Temat: czas
1601-1700
(4)
1801-1900
(4)
1901-2000
(4)
1501-1600
(3)
1301-1400
(2)
1401-1500
(2)
1201-1300
(1)
1701-1800
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Włochy
(3)
Europa
(2)
Rzym (Włochy)
(2)
Wiedeń (Austria)
(1)
Gatunek
Biografia
(6)
Powieść
(4)
Publikacja bogato ilustrowana
(4)
Powieść historyczna
(3)
Album
(2)
Malarstwo austriackie
(1)
Malarstwo gotyckie
(1)
Podręcznik
(1)
Powieść autobiograficzna
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Sensacja
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kultura i sztuka
(3)
Historia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zrealizowano ze środków finansowych ANWIL S.A.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności [wydawca].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 Anwil (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej