Dietetycy i żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
(2)
Autor
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Bester Jagoda
(1)
Borkowska Urszula (1950- )
(1)
Bąk-Sosnowska Monika
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Jastrzębska-Mierzyńska Marta
(1)
Jurczuk Małgorzata
(1)
Kiełczewska Barbara
(1)
Maciorkowska Elżbieta
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Roszko-Kirpsza Izabela
(1)
Smarkusz-Zarzecka Joanna
(1)
Stefańska Ewa (1961- )
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Wasiluk Diana
(1)
Witczak-Sawczuk Katarzyna
(1)
Zakrzewska Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dzieci
(17588)
9-13 lat
(13744)
6-8 lat
(12732)
Młodzież
(11108)
14-17 lat
(7218)
Dietetycy i żywieniowcy
(2)
0-5 lat
(4856)
Szkoły wyższe
(3563)
Studenci
(3312)
Dorośli
(322)
18+
(249)
Szkoły podstawowe
(125)
Szkoły średnie
(119)
Rodzice
(115)
Szkolnictwo zawodowe
(80)
Szkolnictwo wyższe
(71)
Szkolnictwo średnie
(56)
Nauczyciele
(46)
Szkoły ponadgimnazjalne
(40)
Nauczyciele języka polskiego
(28)
Menedżerowie
(26)
Lekarze
(24)
Inżynierowie
(22)
Logopedzi
(22)
Nauczanie początkowe
(15)
Przedszkola
(15)
Psycholodzy
(15)
Klasa 1.
(14)
Gimnazja
(13)
Kobieta
(13)
Fizjoterapeuci
(12)
Licea
(12)
Pedagodzy
(12)
Prawnicy
(12)
Przedsiębiorcy
(12)
Uczniowie szkół podstawowych
(12)
Terapeuci zajęciowi
(11)
Bibliotekarze
(10)
Klasa 4.
(10)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(10)
B1 (poziom biegłości językowej)
(9)
Dziewczęta
(9)
Klasa 2.
(9)
Klasa 6.
(9)
Klasa 3.
(8)
Poziom podstawowy
(8)
A2 (poziom biegłości językowej)
(7)
Klasa 5.
(7)
Pracownicy naukowi
(7)
Programiści
(7)
Psychoterapeuci
(7)
B2 (poziom biegłości językowej)
(6)
Ekonomiści
(6)
Inżynierowie budownictwa
(6)
Kosmetolodzy
(6)
Nauczyciele nauczania początkowego
(6)
Nauczyciele przedszkoli
(6)
Technikum
(6)
A1 (poziom biegłości językowej)
(5)
Analitycy ekonomiczni
(5)
Pracodawcy
(5)
Pracownicy samorządowi
(5)
Uczniowie szkół średnich
(5)
C1 (poziom biegłości językowej)
(4)
Chłopcy
(4)
Dermatolodzy
(4)
Elektrycy
(4)
Informatycy
(4)
Klasa 1
(4)
Klasa 7.
(4)
Klasa 8.
(4)
Kosmetyczki i kosmetycy
(4)
Księgowi
(4)
Nauczyciele akademiccy
(4)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(4)
Poziom zaawansowany
(4)
Pracownicy socjalni
(4)
Szkoły ponadpodstawowe
(4)
Uczniowie
(4)
Chorzy
(3)
Dziecko
(3)
Dziennikarze
(3)
Geolodzy
(3)
Handlowcy
(3)
Klasa 4
(3)
Mechatronicy
(3)
Módzież
(3)
Poziom średniozaawansowany
(3)
Pracownicy banków
(3)
Specjaliści ds. marketingu
(3)
Studenci medycyny
(3)
Terapeuci
(3)
Urzędnicy
(3)
Wychowawcy małych dzieci
(3)
0-5 la
(2)
Adwokaci
(2)
Architekci
(2)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(2)
Energetycy
(2)
Ginekolodzy
(2)
Temat
Dietetyka
(2)
Żywienie chorych
(2)
Leczenie żywieniowe
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa Marian Grzymisławski. - Wydanie I - 4 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021. - XIII, [1], 593, [1] strona : fotografia, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Zrealizowano ze środków finansowych ANWIL S.A.
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, którzy w przystępny sposób omówili zagadnienia dotyczące fizjologii przewodu pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych (żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego, marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych, chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria). W książce zawiera również podstawy żywienia klinicznego. Skierowana jest do studentów dietetyki, dietetyków, lekarzy praktyków oraz wszystkich zainteresowanych racjonalizacją żywienia i leczeniem żywieniowym [wydawca].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 Anwil (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zrealizowano ze środków finansowych ANWIL S.A.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności [wydawca].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 Anwil (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej