190716
Book
In basket
Dietetyka sportowa / redakcja naukowa Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krysztofiak. - Wydanie I - 4 dodruk. - Warszawa : PZWL, copyright 2021. - XIX, [1], 1180 stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywnych fizycznie. Zajmuje się również opracowaniem i implementacją strategii żywieniowych mających na celu poprawę ogólnego stanu zdrowia, wydolności fizycznej i składu ciała. W książce znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące min. indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego (uwzględniając również okres startowy oraz często celowe wahania masy ciała), potrzeby wynikające z występowania problemów zdrowotnych (alergie pokarmowe, cukrzyca, zaburzenia odżywiania).
Availability:
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
There are copies available to loan: sygn. 613 Anwil (1 egz.)
Notes:
General note
Zrealizowano ze środków finansowych ANWIL S.A.
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Funding information note
Zrealizowano ze środków finansowych ANWIL S.A.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again