190749
Book
In basket
Dieta wegańska na cztery pory roku / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2020. - 247, [1] strona : fotografie kolorowe ; 24 cm.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera. W książce znajdziesz: informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej ; makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina ; źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów ; składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia ; przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów...[nota wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
All copies are currently on loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again