190834
Book
In basket
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "MasterChef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. [nota wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Kulinarna podróż po Libanie.
Na okładce: Autorka znana z programu MasterChef.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again