190716
Book
In basket
Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami prawidłowego żywienia i ich znaczeniem w utrzymaniu zdrowia, zaburzeniami odżywiania oraz ich konsekwencjami psychospołecznymi), jak i z higieną osobistą oraz przygotowywaniem posiłków, wpływem produkcji żywności na środowisko, koniecznością zmniejszenia skali marnowania żywności. W monografii poruszone są też kwestie dotyczące metod dydaktycznych i sposobów dochodzenia do kompetencji żywieniowych. Ponadto publikacja jest częścią programu edukacji żywieniowej uczniów szkół podstawowych w klasach I–VI pn. Junior-Edu-Żywienie (JEŻ). [nota wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Współfinansowanie: Ministerstwo Edukacji i Nauki (Polska)
Language note
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again