Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
(1)
Author
Dorota Próchniewicz
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Gotowanie
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Regionalna kuchnia polska / Dorota Próchniewicz. - Poznań : Olimp Media, 2019. - 191, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 30 cm.
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych - zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki. Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Spróbujcie ugotować wielkopolskie pyry z gzikiem, zrazy po warszawsku albo góralską kwaśnicę, a na deser upieczcie śląski kołocz.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again