Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
(1)
Author
Berry Rynn (1945-2014)
(1)
Maciejewska-Starosolska Marta
(1)
Year
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Kuchnia wegetariańska
(1)
Kultura stołu
(1)
Wegetarianizm
(1)
Genre/Form
Wydawnictwa popularne
(1)
1 result Filter
Book
In basket
(Poradnik)
Książka zawiera ponad 70 przepisów na zupy, kasze i makarony, przystawki sojowe, przystawki warzywne, sałatki i kanapki, chleby i desery. Jednakże Rynn Berry to ktoś więcej niż tylko autor książki kucharskiej: bawi się w literackiego detektywa i akademickiego badacza. Jest pierwszym, który odkrył i opublikował ulubione wegetariańskie przepisy Leonarda da Vinci. Podobnych odkryć dokonał w odniesieniu do nieśmiertelnych wegetarian, takich jak Pitagoras, Budda, Sokrates, Platon, Jezus Chrystus, Plutarch, Percy Shelley, Tołstoj, Gandhi, czy George Bernard Shaw. Berry zgromadził również przepisy współczesnych znanych wegetarian, m.in. Paula i Lindy McCartney, George a Harrisona czy Isaaca Bashevisa Singera. Przepisy zostały wybrane z pozostawionych książek kucharskich lub z notatek członków rodziny i służby. Inne receptury zostały zgromadzone lub starannie odtworzone z zapisów historycznych... [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again