Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
(1)
Autor
Hilszczańska Dominika
(1)
Weinstein Jay (1965- )
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kuchnia wegetariańska
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Wegetariańskie przepisy / Jay Weinstein ; [tłumaczenie Dominika Hilszczańska]. - Gliwice : Septem, copyright 2007. - 361 stron : ilustracje ; 24 cm.
(Poradnik bez Kantów)
Tytuł oryginału: The everything vegetarian cookbook.
Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej. Nauczysz się: * przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło - bogactwo smaków połączone z prostotą składników, * wykorzystywać egzotyczne dodatki - avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu, * doceniać skrobiowe złoto - różne odmiany ziemniaków, * przyrządzać soję i soczewicę - chleb powszedni wegetarianina, * stosować triki kuchenne - jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek, * pamiętać o porach roku w kuchni - co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie... [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej