190716
Książka
W koszyku
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią... 140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW — według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach. — według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień. Nowatorska forma i maksimum treści: — Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia — Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków — Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny — Przepisy kulinarne. [nota wydawcy]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Essbare Wildkräuter und Wildbeeren für unterwegs, 2012
Uwaga ogólna
Na okładce: 140 gatunków roślin, kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej