190716
Book
In basket
(Czytam Sobie : nauka. Poziom 2, Składam Zdania)
Książka, z której dzieci dowiedzą się, jak z mleka powstają kefir i jogurt. Mały Pankracy dostaje od mamy bidon z mlekiem. Roztargniony chłopiec zapomina je wypić. Kiedy znajduje bidon następnego dnia mleko jest już kwaśne w smaku i ma dziwną konsystencję. Jak to się stało? - zastanawia się chłopiec. Na szczęście szkolny nauczyciel, profesor Tatarak potrafi w prosty sposób wytłumaczyć procesy zachodzące w nieprzegotowanym mleku. Jakie bakterie sprawiają, że z mleka powstają mleczne przetwory? Czym jest kumys? Na czym polega fermentacja? Skąd się bierze kwas mlekowy? Książka Justyny Bednarek to pozycja dla dzieci, które zadają dużo pytań i lubią wiedzieć więcej...[nota wydawcy]
Availability:
Filia nr 8 (ul. Olszowa 9)
There are copies available to loan: sygn. Op.p.2 (1 egz.)
Notes:
Target audience note
Dla dzieci w wieku 5-7 lat.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again